Избрано ново раководство на Месната заедница Стојаково

На изборите за Месен Совет при Месната Заедница на 14.05.2017 беше избран Месен Совет во следниот состав: Џоко Ѓоров Глигор Побреклиев Марија Нешковска Гордан Панов Александар Каракабаков Роберт Иванџиков Маринчо Геленчев   За Претседател на Месната Заедница беше едногласно избран… Продолжи со читање

Во посета на Бањани, Србија

 Фотографија за спомен пред Собранието на Р. Србија     Фотографија со домаќините од Бањани во црковниот двор       1.   2. Разговор во отпуштена атмосфера со домаќините од Бањани     Една работна група во состав: Никола Шалдаров,… Продолжи со читање

Подготовка на изложба

  По повод 100 години од создавањето на македонскиот фронт односно Дојрански позиции, ЗГОР 25Мина приготвувајќи соодветен проект и во соработка со одделението за локален економски развој при општина Богданци, ја подготвува оваа изложба. На изложбата ќе бидат презентирани главните одбрамбени позиции… Продолжи со читање

Културно Историски Верски и Спортски Рекреативен Центар 25 МИНА

       Височинка  Чука се наѓа јужно од Стојаково покрај самиот пат кој води од Стојаково за Селемни, до самото плато има пат. Кога ќе се качите на платото од височинката, чуствата се испомешуват на југ Грција во пескрај на север… Продолжи со читање

Избрано ново раководство на Месната Заедница Стојаково

На изборите за Месен Совет при Месната Заедница во текот на март 2013 год. беше избран Месен Совет во следниот состав: – Никола Шелдаров – Маринчо Бобликриев – Весна Попгонова – Глигорчо Џаков  – Дејан Арнаудов – Томе Арнаудов и… Продолжи со читање

Бараме инвеститор

Во Стојаково се нуди напуштена касарна со дворно место од околу 8000 метри квадрати и градежен објект од околу 700 метри квадратни. За локалното населеније најдобро би било истата да се претвори во индистриски објект или дом за стари и… Продолжи со читање

ЗАПИСНИЦИ

  ЗАПИСНИК бр. 1. Никола Шелдаров   СРЕДБА СО МИТРОПОЛИТОТ ПОВАРДАРСКИ Г-ДИН АГАТАНГЕЛ ВО ЦРКВАТА СВ. МАЧ. НЕДЕЛА ВО СТОЈАКОВО НА ТРЕТ ДЕН ВЕЛИГДЕН 2012 год. Стојаково, 18.04.2012 год.      По повод големиот христијански празник Воскресение Христово (Велигден) по… Продолжи со читање

Манифестација во чест на Св. Мач. Трифун

ЗАПИСНИК бр. 2. Никола Шелдаров   СОСТАНОК НА ИНИЦИЈАТИВНИОТ ОДБОР СО СЛЕДНИОТ ДНЕВЕН РЕД ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ПРОСЛАВА ПО ПОВОД 150 ГОД. ПРАВОСЛАВЕН ХРАМ СВ. МАЧ. НЕДЕЛА ВО СТОЈАКОВО БАРАЊЕ ЗА КАСАРНАТА КОЈА БИ ТРЕБАЛО ДА СЕ ПРЕТВОРИ ВО КАПЕЛА СО… Продолжи со читање

Соопштение 14-02-2015

Соопштение   На ден 14.02.2015 год. на местото викано Чука која се наоѓа на патот од Стојаково за Селемлија се наоѓа најсветото место во државата посветен на Св. мач. Трифун. По повод денот на Св. мач. Трифун и Св. Валентин… Продолжи со читање

Прослава по повод 150 години од изградбата на црквата “Св. Вмч Недела” во Стојаково

ЗАПИСНИК бр. 1. Никола Шелдаров   СРЕДБА СО МИТРОПОЛИТОТ ПОВАРДАРСКИ Г-ДИН АГАТАНГЕЛ ВО ЦРКВАТА СВ. МАЧ. НЕДЕЛА ВО СТОЈАКОВО НА ТРЕТ ДЕН ВЕЛИГДЕН 2012 год. Стојаково, 18.04.2012 год.      По повод големиот христијански празник Воскресение Христово (Велигден) по обичај… Продолжи со читање