Во посета на Бањани, Србија

 Фотографија за спомен пред Собранието на Р. Србија     Фотографија со домаќините од Бањани во црковниот двор       1.   2. Разговор во отпуштена атмосфера со домаќините од Бањани     Една работна група во состав: Никола Шалдаров,… Продолжи со читање

Подготовка на изложба

  По повод 100 години од создавањето на македонскиот фронт односно Дојрански позиции, ЗГОР 25Мина приготвувајќи соодветен проект и во соработка со одделението за локален економски развој при општина Богданци, ја подготвува оваа изложба. На изложбата ќе бидат презентирани главните одбрамбени позиции… Продолжи со читање

Културно Историски Верски и Спортски Рекреативен Центар 25 МИНА

       Височинка  Чука се наѓа јужно од Стојаково покрај самиот пат кој води од Стојаково за Селемни, до самото плато има пат. Кога ќе се качите на платото од височинката, чуствата се испомешуват на југ Грција во пескрај на север… Продолжи со читање

Бараме инвеститор

Во Стојаково се нуди напуштена касарна со дворно место од околу 8000 метри квадрати и градежен објект од околу 700 метри квадратни. За локалното населеније најдобро би било истата да се претвори во индистриски објект или дом за стари и… Продолжи со читање

ЗАПИСНИЦИ

  ЗАПИСНИК бр. 1. Никола Шелдаров   СРЕДБА СО МИТРОПОЛИТОТ ПОВАРДАРСКИ Г-ДИН АГАТАНГЕЛ ВО ЦРКВАТА СВ. МАЧ. НЕДЕЛА ВО СТОЈАКОВО НА ТРЕТ ДЕН ВЕЛИГДЕН 2012 год. Стојаково, 18.04.2012 год.      По повод големиот христијански празник Воскресение Христово (Велигден) по… Продолжи со читање

Манифестација во чест на Св. Мач. Трифун

ЗАПИСНИК бр. 2. Никола Шелдаров   СОСТАНОК НА ИНИЦИЈАТИВНИОТ ОДБОР СО СЛЕДНИОТ ДНЕВЕН РЕД ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ПРОСЛАВА ПО ПОВОД 150 ГОД. ПРАВОСЛАВЕН ХРАМ СВ. МАЧ. НЕДЕЛА ВО СТОЈАКОВО БАРАЊЕ ЗА КАСАРНАТА КОЈА БИ ТРЕБАЛО ДА СЕ ПРЕТВОРИ ВО КАПЕЛА СО… Продолжи со читање

Прослава по повод 150 години од изградбата на црквата “Св. Вмч Недела” во Стојаково

ЗАПИСНИК бр. 1. Никола Шелдаров   СРЕДБА СО МИТРОПОЛИТОТ ПОВАРДАРСКИ Г-ДИН АГАТАНГЕЛ ВО ЦРКВАТА СВ. МАЧ. НЕДЕЛА ВО СТОЈАКОВО НА ТРЕТ ДЕН ВЕЛИГДЕН 2012 год. Стојаково, 18.04.2012 год.      По повод големиот христијански празник Воскресение Христово (Велигден) по обичај… Продолжи со читање

Историја на ЗГОР 25 МИНА

Здружението на граѓани за одржување и развој 25 МИНА од Стојаково е формиран на ден 07.05.2013 година, кога беше одржана и констативната седница при што се формира и управен одбор кој брои 9 члена: Перо Каракабаков, Димитар Пеев, Атанас Каракабаков, Костадин Капсаров,… Продолжи со читање