Културно Историски Верски и Спортски Рекреативен Центар 25 МИНА

       Височинка  Чука се наѓа јужно од Стојаково покрај самиот пат кој води од Стојаково за Селемни, до самото плато има пат. Кога ќе се качите на платото од височинката, чуствата се испомешуват на југ Грција во пескрај на север… Продолжи со читање

Избрано ново раководство на Месната Заедница Стојаково

На изборите за Месен Совет при Месната Заедница во текот на март 2013 год. беше избран Месен Совет во следниот состав: – Никола Шелдаров – Маринчо Бобликриев – Весна Попгонова – Глигорчо Џаков  – Дејан Арнаудов – Томе Арнаудов и… Продолжи со читање

Бараме инвеститор

Во Стојаково се нуди напуштена касарна со дворно место од околу 8000 метри квадрати и градежен објект од околу 700 метри квадратни. За локалното населеније најдобро би било истата да се претвори во индистриски објект или дом за стари и… Продолжи со читање

ЗАПИСНИЦИ

  ЗАПИСНИК бр. 1. Никола Шелдаров   СРЕДБА СО МИТРОПОЛИТОТ ПОВАРДАРСКИ Г-ДИН АГАТАНГЕЛ ВО ЦРКВАТА СВ. МАЧ. НЕДЕЛА ВО СТОЈАКОВО НА ТРЕТ ДЕН ВЕЛИГДЕН 2012 год. Стојаково, 18.04.2012 год.      По повод големиот христијански празник Воскресение Христово (Велигден) по… Продолжи со читање

Прослава по повод 150 години од изградбата на црквата “Св. Вмч Недела” во Стојаково

ЗАПИСНИК бр. 1. Никола Шелдаров   СРЕДБА СО МИТРОПОЛИТОТ ПОВАРДАРСКИ Г-ДИН АГАТАНГЕЛ ВО ЦРКВАТА СВ. МАЧ. НЕДЕЛА ВО СТОЈАКОВО НА ТРЕТ ДЕН ВЕЛИГДЕН 2012 год. Стојаково, 18.04.2012 год.      По повод големиот христијански празник Воскресение Христово (Велигден) по обичај… Продолжи со читање

Монета

Монета Никола ДООЕЛ – Гоце Делчев бб, 1488 Стојаково тел. 070-235-320 Дејност: Преработка на овошје и зеленчук   Спојувајќи го големиот дар од природното, традиционалното и современето со јасната визија за производство и преработка на здрава храна, беше создадена МОНЕТА… Продолжи со читање

Историја на ЗГОР 25 МИНА

Здружението на граѓани за одржување и развој 25 МИНА од Стојаково е формиран на ден 07.05.2013 година, кога беше одржана и констативната седница при што се формира и управен одбор кој брои 9 члена: Перо Каракабаков, Димитар Пеев, Атанас Каракабаков, Костадин Капсаров,… Продолжи со читање