Во посета на Бањани, Србија

 Фотографија за спомен пред Собранието на Р. Србија     Фотографија со домаќините од Бањани во црковниот двор       1.   2. Разговор во отпуштена атмосфера со домаќините од Бањани     Една работна група во состав: Никола Шалдаров,… Продолжи со читање

Подготовка на изложба

  По повод 100 години од создавањето на македонскиот фронт односно Дојрански позиции, ЗГОР 25Мина приготвувајќи соодветен проект и во соработка со одделението за локален економски развој при општина Богданци, ја подготвува оваа изложба. На изложбата ќе бидат презентирани главните одбрамбени позиции… Продолжи со читање

Манифестација во чест на Св. Мач. Трифун

ЗАПИСНИК бр. 2. Никола Шелдаров   СОСТАНОК НА ИНИЦИЈАТИВНИОТ ОДБОР СО СЛЕДНИОТ ДНЕВЕН РЕД ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ПРОСЛАВА ПО ПОВОД 150 ГОД. ПРАВОСЛАВЕН ХРАМ СВ. МАЧ. НЕДЕЛА ВО СТОЈАКОВО БАРАЊЕ ЗА КАСАРНАТА КОЈА БИ ТРЕБАЛО ДА СЕ ПРЕТВОРИ ВО КАПЕЛА СО… Продолжи со читање

Соопштение 14-02-2015

Соопштение   На ден 14.02.2015 год. на местото викано Чука која се наоѓа на патот од Стојаково за Селемлија се наоѓа најсветото место во државата посветен на Св. мач. Трифун. По повод денот на Св. мач. Трифун и Св. Валентин… Продолжи со читање

Поставени 15 метални контејнери

  На Јавниот повик од Министерство за локална самоуправа, односно Бирото за регионален развој за доделување на средства за финансирање на проекти за развој  на селата, утврдени во Буџетот на Република Македонија за 2014година, општина Богданци аплицираше со Проектот:Набавка на контејнери… Продолжи со читање